MIDTOWN
STORIES

Tänk dig att bo i mitten av allt, men ändå vid sidan av. Att ha allt - exakt allt inpå knuten. Men ändå på behörigt avstånd. En kontinental plats som sjuder av liv och som är fylld av människor, mat, design och musik. Ett liv i The Corner House är precis så. På Adolf Fredriks Kyrkogata nr 3 uppför Diligentia ett helt unikt boende fyllt av härliga kontraster, mitt i korsningen där liv och rörelse möter lugn och avkoppling.

Det är en plats som vi kallar för – MIDTOWN STOCKHOLM.

Kvarteren i och kring MIDTOWN STOCKHOLM vore ingenting utan människorna som lever och verkar där. För det är ju människorna som får området att pulsera av liv och skaparkraft. Och det är människorna som sätter området på kartan. MIDTOWN STORIES är historierna om några av de som ger området sin själ.


MIDTOWN
STORIES

FREDERIK ANDERSEN
SKRÄDDARE

"Det är en lite hemlig adress. Precis lagom diskret, men våra kunder hittar hit ändå. Frederik Andersen, en av delägarna till nordens äldsta herrskrädderi, småler när han beskriver läget av A.W. Bauers Skrädderi på Brunnsgatan i Stockholm. De som kommer hit gör det av en anledning. De vet varför de ska gå hit."

LÄS INTERVJU >

MIDTOWN
STORIES

CAMILLA WALLANDER
REKTOR

"Det är en mycket kreativ och nyskapande miljö, säger Camilla Wallander, sedan 3 år VD och rektor på ”Berghs”. Alla här är mycket motiverade. Man vill förändra och skapa något nytt. Våra studenter är här för att de vill föda eller ge näring åt bärande idéer."

LÄS INTERVJU >

MIDTOWN
STORIES

LEIF ANDERSSON
KÖTTHANDLARE

"Man skulle nästan kunna säga att jag är uppvuxen här i hallen, säger Leif med ett leende. Min familj har ägt och drivit G. Nilsson Livs ända sedan 1960 och själv har jag jobbat heltid här sedan 1980. Idag är vi 7 anställda och både min fru, son och dotter hjälper till att föra familjetraditionen vidare."

LÄS INTERVJU >

MIDTOWN
STORIES

STEFAN FORSBERG
KONSERTHUSCHEF

"När huset byggdes 1926, var grundtanken att det skulle vara ett nav i det nya Stockholm – Ett konserthus vid polcirkeln. Myllret i staden skulle flöda in i huset och det skulle vara en plats både för det tjusiga och det folkliga."

LÄS INTERVJU >

MIDTOWN
STORIES

WILLIAM & JOHANNA
MISS CLARA HOTEL

"Det är inte någon slump att Nobis-koncernen valde huset och adressen för sitt senaste projekt. Alla våra hotell har en tydlig profil och när vi skall starta ett nytt hotell så gör vi det med största omsorg. Och här finns allt. Det unikt centrala läget, de unga människorna och roliga restaurangerna och butikerna."

LÄS INTERVJU >